Chiftelute in sos de legume

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chiftelute in sos de legume

Ingrediente

  • Pentru chiftele
  • 500 gr carne tocata de vita
  • 6 caţei usturoi
  • 1 ceapa mica
  • 2 oua
  • 3 linguri pesmet
  • 2 linguri patrunjel
  • 2 linguri menta
  • sare, piper
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri ouzo
  • Pentru sos:
  • 1 lingura ulei
  • 1 ceapă
  • 3 catei usturoi
  • 125 ml vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf sare
  • Oregano
  • piper
  • 1 dovlecel
  • 1 morcov
  • 2 linguri pasta tomate
  • 1 pahar apa
  • Pentru servire salata
  • Cartofi fierti sau prajiti

Mod de preparare

Îţi plac chiftelele făcute în casă? Încearcă şi această reţetă simplă de chiftele cu sos de legume

Dam dovlecel si morcov pe razatoare mica

Pentru sos, în ulei se caleste timp de 5 minute ceapa tocata, dovlecel si morcov dat pe razatoare, peste care se adauga vinul, zaharul, sarea, piper, usturoi. Adaugam pasta de tomata si apa amestecam cu o lingura de lemn. Se lasa la foc mic, 20 de minute.

Pentru chiftele se amesteca uleiul, usturoiul pisat, ceapa tocata marunt, menta, patrunjelul, sarea si piperul. Apoi se adauga ouale, carnea, ouzo si pesmetul si se amesteca bine pentru omogenizare. Acoperim vasul cu membrana alimentara si lasam la frigider 2 ore. Se formeaza chifteluţe care se coc 15 minute la cuptor. Apoi, chiftelele se pun în sos si se lasa la fiert 30 de minute, miscand vasul din cind in cind.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise