Chiftelute in sos de lamaie

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chiftelute in sos de lamaie

Ingrediente

  • ptr 6 portii
  • 500 gr carne macinata de vita
  • 1ceapa mare-rasa
  • 3-4 catei de usturoi
  • 1/4 pahar pesmet
  • 1ou
  • 1/2pahar patrunjel verde tocat
  • 2linguri de ulei
  • sare,piper,putina nucsoara
  • ptr sos
  • 1ceapa mare tocata marunt
  • 2 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita carcum(este o mirodenie orientala face sosul galben)
  • 11/2pahar de supa de pasare(se poate face din praf de supa cu apa calda).
  • suc de la 1/2 de lamaie
  • sare,piper la gust
  • la nevoie putin zahar

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam carnea cu ceapa usturoiul zdrobit,patrunjelul,pesmetul,uleiul si oul si amestecam bine dupa care da-m la gust si cu mina amestecam bine carnea ca toate gusturile sa intre in ea.O lasam la rece 1 ora.

Dupa aceia facem chiftelute potrivite si le prajim in ulei dar numai cit sa prinda putina crusta,nu sa fie gata.

Cit chiftelutele se prajesc pregatim si sosul.

Intr-o tigaie adinca punem 2linguri de ulei lasam sa se incalzeasca si punem ceapa si usturoiul sa se prajeasca putin sa fie aurie adaugam carcum,supa si lamaia si lasam ca sosul sa dea in clocot.

Cind incepe sa fiarba se face focul mic si se pun chiftelele intr-un singur strat si le lasam sa fiarba 20 de minute pina sosul scade putin dar nu ramin fara sos.Se da la gust si daca e prea acru 1 lingurita de zahar schimba gustul .Se serveste cu mamaliguta calda.

Eu le pregatesc aproape de masa ca sa nutrebuie sa le incalzesc inca o data.Iese o mancare deosebita mai ales cu carcum dar daca nu gatiti nu este numaidecit obligatoriu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise