Amestecam bine toate ingredientele pentru chiftelute si cu mana umezita cu apa facem chiftelutele, apoi le punem intr-un vas termorezistent uns cu putin unt sau ulei.Eu le-am pus in vasul roman pe care l-am tinut in pralabil in apa 30 de minute.
Preparam sosul pentru gratinare; batem bine ouale, adaugam smantana si mararul verde tocat. Daca este prea groasa compozitia , adaugam o cescuta cu lapte.Asezonam.
Rasturnam tot sosul peste chiftelele din vas.
Deasupra sosului presaram cascavalul razuit , apoi dam vasul la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade C pentru aproximativ o ora pina se coc chiftelutele si capata deasupra o crusta aramie.
Cand chiftelutele sunt gata , le portionam si le servim alaturi de legume sote.Cum am gasit mazare verde dulce, in piata , am preferat-o pe aceasta, facuta cu putina ceapa verde si marar verde.
Pofta mare !!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii