Cuptorul se incalzeste in prealabil. Intr-un bol se amesteca carnea tocata cu ouale, pesmetul, ceapa tocata fin, sare si piper. Se amesteca cu mana pana ce compozitia se omogenizeaza. Se formeaza chiftelutele cu mana (de marimea unui ou mare) si se aseaza pe o tava antiadeziva(teflon) se stropeste peste cu putin ulei,sau punem pergament in tava ca sa nu se lipeasca. Tava se da la cuptor pentru 20 minute. La jumatatea timpului, chiftelutele se intorc. In acest timp se prepara sosul dulce acrisor. Intr-o tigaie de teflon se adauga sosul de soia, otetul, zaharul si se fierbe pana se topeste zaharul, la foc mediu, se amesteca continuu. Se adauga apoi ketchup si maizena(cine nu are maizena poate folosi foarte bine si amidon alimentar). Se amesteca continuu pana se leaga sosul. Chiftelutele se servesc inmuiate in sos si cu garnitura de orez simplu,sau traditionalul piure de cartofi cu lapte.Pofta buna !!!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii