Reteta de chiftelute de urzici. Chiftelute de urzici reteta simpla si delicioasa. Chiftelute aperitiv.
Reteta de chiftelute de urzici este una simpla, delicioasa si usor de preparat.
Spalam bine urzicile in cateva ape, le oparim 2-3 minute in apa clocotita si le lasam la scurs intr-o sita.
Cand s-au racit, le stoarcem de zeama, le tocam marunt si le punem intr-un bol. Adaugam cartoful dat pe razatoarea fina (nu-l stoarcem de sucul lasat), morcovul ras fin, ceapa rasa fin cu tot cu suc si usturoil dat tot pe razatoarea fina.
Adaugam patrunjelul tocat, sare si piper. Amestecam pentru omogenizare, adaugam painea inmuiata in apa, apoi stoarsa bine si cele doua linguri de faina pentru a lega compozitia.
Formam chiftelute mici si rotunde, le tavalim prin pesmet si le prajim la foc mediu in ulei incins.
Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi excesul de ulei.
Sunt minunate si calde si reci, cu gust intens de urzici.
Daca v-am tentat, va invit si pe voi sa incercati reteta de chiftelute de urzici. Pofta buna!
O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazieCeapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumataRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii