MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute de dovlecei:
Se spala dovleceii, se curata de coaja si se dau pe razatoare: jumatate pe razatoarea mare si jumatate pe cea mica.
In cazul meu am tocat doar miezul provenit de la scobirea dovleceilor.
Se sareaza dovleceii si se lasa 15 minute pana ce acestia vor elimina apa.
Intre timp se toaca patrunjelul si ceapa. Se storc putin dovleceii si se amesteca cu ouale, patrunjelul tocat marunt, ceapa si usturoiul pisat. Se condimenteaza cu sare, piper, apoi se adauga faina astfel incat sa obtinem un amestec omogen bine legat.
Sunt 2 metode de a forma chiftelutele, eu am folosit prima.
1.) Compozitia se va pune cu lingura in tigaie, aproximativ 2 linguri pentru fiecare chifteluta. Se prajesc in uleiul incins pe ambele parti pana se rumenesc, dupa care se vor scoate pe prosoape de hartie.
2.) Se formeaza chiftelute care se dau prin pesmet si dupa aceea se vor praji, sau se pot coace intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 30 minute.
Se vor servi simple sau cu mujdei.
Pofta buna!
Specific: Iordania
Incearca reteta noastra delicioasa de prajitura cu foi de cacao, crema fina de zmeura si glazura de ciocolata. Un desert...
Prajitura cu foi de cacao, crema de zmeura si glazura de ciocolata. Reteta delicioasa si aromataReteta de ciorba de gaina cu taitei de casa. Ciorba de gaina cu taitei de casa reteta simpla si gustoasa. Reteta de zama de...
Ciorba de gaina cu taitei de casaPapricas de pui cu galuste de faina. Se curata, se spala bine carnea (eu am dezosat pieptul si i-am înlăturat pielea), se...
Papricas de pui cu galuste de fainaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii