Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chiftelute cu sos si garnitura de piureu

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 kg Carne tocata de porc
  • -1 ceapa
  • -2 oua
  • -1 punguta de granule de soia (sau daca nu aveti puteti pune 3-4 feliute de piine)
  • -vegeta,sare,piper dupa gust
  • -1 legatura mica de patrunjel verde
  • -ulei
  • Sosul de rosi!
  • -4-5 linguri de ulei
  • -1 lingura de faina
  • -500 ml de bulion de casa sau sos de rosi
  • -1-2 linguri de zahar
  • -sare, piper, dupa gust
  • Pentru piureu avem nevoie de:
  • -cartofi
  • - lapte
  • -unt
  • -sare,vegeta

Mod de preparare

Carnea tocata,ouale,condimentele,granulele de soia sau piinea inmuiata in putina apa calduta si dupa stoarsa bine de apa si pusa peste Carne,patrunjelul si ceapa tocata marunt se framinta bine toate Pina avem o compozite omogena.

Dupa punem tigaia cu uleiul pe foc sa se incinga bine.Noi intre timp formam chiftelutele ori bilute Rotunde.

Sosul il facem astfel:

-Amestecam uleiul cu faina, intr-o craticioara,pusa pe foc

Amestecam pana nu mai avem cocoloase de faina. Nu trebuie sa prajim faina ca si pentru rantas, ci la primul clocot, cand compozitia face balonase, tragem de pe foc si adaugam tot bulionul si zaharul. Punem din nou cratita pe foc si o lasam sa fiarba putin, pana incepe sa se ingroase.

Pentru piureu curatam cartofi de coarja ii taiem cubulete patrate,ii spalam bine si dupa ii dam la fiert.

Cind cartofi sunt fierti ii luam de pe foc si ii scurgem de apa si dupa dam focul la mic si turnam lapte cit vrem noi de subtire sau gros sa fie si cu un pasator pisam bine cartofi si intre timp adaugam si Putin unt si vegeta sau sare dupa gust si gata il luam de pe foc si punem in farfurie sa papam.

Va doresc pofta buna

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise