Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie. Aceasta reteta iti permite sa pregatesti rapid si usor un aperitiv delicios, care va fi placul oricui il incearca. Savureaza gustul autentic si textura perfect crocanta a acestor chifteluțe si bucura-te de momente frumoase alaturi de cei dragi!

Portii
40
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
15 minute
Complexitate
medie
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Ingrediente

  • 400 g carne tocata de porc
  • 1 ou
  • 1 cartof mare
  • 3 felii de paine
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • patrunjel

Mod de preparare

Reteta de chiftelute aperitiv este simpla si se prepara usor. Chiftelutele sunt nelipsite de pe platourile cu aperitive si dispar mereu printre primele.

Dar sunt foarte bune la micul dejun, pranz sau cina alaturi de piure de cartofi, legume, salate sau diverse sosuri.

Intr-un bol punem carnea tocata, painea inmuiata in apa sau lapte, cartoful dat pe razatoarea fina stors bine si ceapa si usturoiul rase fin si ele. Adaugam oul, sare si piper proaspat rasnit , patrunjelul tocat.

Amestecam foarte bine compozitia cu mana, acoperim bolul si lasam la rece o ora.

Apoi formam chiftelute putin mai mici decat o nuca. Daca doriti, le puteti tavali prin faina sau pesmet inainte de a le praji.

Sau, daca preferati varianta mai usoara si mai sanatoasa, asezati-le intr-o tava acoperit cu hartie de copt, stropiti-le cu ulei ci coaceti-le 25-39 de minute la 180 de grade C, cuptor preincalzit.

Din reteta de chiftelute aparitiv obtinem 40 de bucati.

Se pot pune pe platourile cu aperitive ca atare, alaturi de branzeturi, mezeluri, masline, legume feliate. Sau se pot insira pe betisoare pentru aperitive alaturi de cubulete de cascaval, rosii cherry sau ardei gras diverse culori.

Oricum ati prefera aceste chiftelute aperitiv, va asigur ca au mare trecere si va recomand cu drag reteta.

Pe platourile cu aperitive, alaturi de aceste chiftelute, merg de minune niste aperitive rapide din foietaj si cateva oua umplute cu pasta de ton. Iar buletele de branza si cartofi nu trebuie sa lipseasca. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise