Chiftele vegetale cu branza de vaci

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
medie
Chiftele vegetale cu branza de vaci

Ingrediente

  • 2 bucati zuchini sau dovlecei mici (cam 300 g)
  • 4 bucati cartofi medii (cam 400 g)
  • 400 g branza de vaci sau 200 g branza de burduf
  • sare
  • piper alb
  • chimen
  • marar
  • cimbru
  • boia de ardei
  • 4 oua
  • faina
  • pesmet
  • ulei pentru prajit
  • 2 linguri ulei de masline pentru compozitie.

Mod de preparare

Se curata legumele de coaja, se spala, se lasa la scurs. Dam dovleceii pe razatoarea mare si ii punem amestecati cu 2 lingurite rase de sare intr-o sita sa se inmoaie si sa se scurga apa din ei.

Punem cartofii la fiert in apa cu sare (ca sa fiarba mai repede eu i-am taiat in mai multe bucati). Se incearca cu o furculita si cand intra usor in ei inseamna ca au fiert suficient. Cand sunt gata fierti, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca.

Cartofii fierti se zdrobesc ca pentru piure. Peste ei adaugam 1-2 lingurite rase de boia, 1/4 lingurita piper alb, chimen, cimbru, marar si branza sfaramata bine si se amesteca. Spargem cele 4 oua si separam albusurile de galbenusuri. Frecam galbenusurile cu 2 linguri de ulei de masline si le punem peste cartofi. Stoarcem bine dovleceii rasi si ii amestecam cu 3-4 linguri de faina si 3-4 linguri de pesmet, apoi ii adaugam peste celelalte componente ale aluatului. Batem albusurile cu un praf de sare si adaugam peste aluatul format, omogenizand totul bine. Punem vasul cu aluat la frigider 30 de minute sa se intareasca putin.

Pregatim vasul pentru prajit, punand ulei de floarea soarelui cam de 1-2 degete, astfel incat chiftelele sa inoate putin in ulei.

Pregatim intr-un vas cam 10 linguri de faina alba amestecata cu 2-3 lingurite de boia dulce (sau chiar 4-5 daca va plac picante), iar in alt vas pesmetul.

In timp ce uleiul se incinge, modelam chiftelele, luand din compozitie cate o lingura si trecand apoi compozitia respectiva prin faina, urmata de pesmet, iar la sfarsit le aplatizam putin.

Punem pe rand chifetele in cratita cu ulei incins, atatea cate incap fara sa se suprapuna. Cand se rumenesc pe o parte, le intoarcem cu o paleta pe cealalta si apoi le scoatem intr-un vas cu gratar deasupra ca sa se scurga uleiul din ele.

Daca vrem sa facem chiftele mai dietetice, putem tapeta o tava cu unt si putina faina si le punem la copt in cuptor pana se rumenesc.

Eu am preferat sa le prajesc.

Dupa ce sunt gata, le punem intr-un vas termorezistent pana la servire.

Se servesc fierbinti, presarate cu parmezan, sos de usturoi, smantana dulce sau simple. Sunt bune si reci, ca aperitiv sau gustare.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise