Chiftele in aluat de bere. Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa.
Pregatim chiftelutele amestecand carnea cu oul, ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata in lapte si stoarsa, sare si piper dupa gust.
Cu mainile umede modelam chiftelele. Mie mi-au iesit 30 de chiftelute.
Aluat:
Punem faina intr-un bol si facem o gropita in mijloc unde adaugam apa calduta, drojdia si zaharul si lasam 5 minute pana cand drojdia se dizolva.
Adaugam berea, uleiul, sarea si framantam pana cand aluatul nu se mai lipeste de maini. Daca vi se pare prea moale, mai adaugati putina faina.
Impartim aluatul in 30 de bucati egale si formam bilute. Cu ajutorul unui sucitor aplatizam fiecare biluta, iar in mijloc punem cate o chifteluta.
Strangem marginile aluatului, apoi aplatizam usor.
Ungem o tava cu unt si punem chiftelele cu partea in care am strans marginile in jos.
Le lasam la crescut la loc caldut pentru 15-30 minute.
Batem oul cu putina sare, apoi ungem chiftelutele.
Dam tava la cuptorul preincalzit la foc mic-mediu pana cand chiftelutele se rumenesc frumos, pentru aprox. 45-50 minute.
Eu le-am pus in 2 tavi si le-am copt pe rand.
Se servesc cu mustar, ketchup, sau orice sosuri va plac...sau chiar simple...sunt divine! Le puteti pune in pachetul celor mici sau celor mari.
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii