Chiftele de post din linte rosie si sfecla

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Chiftele de post din linte rosie si sfecla

Ingrediente

  • 2 pahare de linte rosie inmuiata in apa 2-3 ore si clatita si scursa de apa.
  • 1 sfecla mare decojita si taiata bucati,
  • 1 ceapa mare
  • 1/2 legatura de patrunjel frunze curatate si clatite
  • 1/2 ardei iute curatat de samburi
  • 3-4 catei de usturoi
  • 3-4 linguri ulei de masline,
  • 3-4 linguri pesmet sau ovaz macinat
  • ulei ptr prajit sau o tava tapetata cu hartie de copt

Mod de preparare

In oala robotului se pun boabele de linte, ceapa, ardeiul iute, sfecla, usturoiul si se actioneaza pana totul se transforma intr-o compozitie. Se adauga sare, piper, putin cardamon, patrunjelul si uleiul si ovazul si se actioneaza din nou pana totul se transforma intr-o compozitie unita si se pot face chiftelute.

Se poate incinge ulei in tigaie si praji chiftelute la foc mediu sau se pot coace in cuptor.

Intr-o tava tapetata cu hartie, se unge putin hartia cu ulei si se pun chiftelutele cu o mana putin umeda, se ung pe deasupra cu putin ulei de masline si se coc la 200 de grade C, 22 de minute pana sunt bine rumenite.

Sunt foarte gustoase si satioase!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise