Chiftele de curcan cu verdeturi

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 ceapa de marime medie, tocata marunt
  • 3 catei de usturoi, tocati
  • 2 felii de pâine aiba, farâmitate
  • 1/4 cana lapte degresat (1%)
  • 450 g piept slab de curcan, tocat
  • 1/2 cana patrunjel tocat
  • 1 ou mare
  • 1/3 cana brânza parmezan rasa
  • 1/4 cana stafide uscate
  • 3/4 cana salvie frecata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri faina
  • 1 conserva (800 g) rosii taiate
  • 3 fâsii (7,5 cm x 1 cm) coaja de portocala
  • 225 g paste fusilli din faina integrala

Mod de preparare

1. Într-o tigaie mare, se incinge o lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga ceapa si usturoiul si se calesc 7 minute sau pâna devin aurii. Se scot Într-un castron mare. Se pun În castron pâinea faramitata si laptele; se lasa sa stea 1 minut ca sa se moaie painea.

2. Se adauga carnea de curcan, patrunjelul, oul, parmezanul, stafidele, salvia si sarea; se amesteca bine. Se formeaza 24 de chiftele de marimea unei nuci. Se dau chiftelele prin faina, scuturând faina În exces.

3. În aceeasi tigaie, se Încalzeste restul de 1 lingura de ulei, la foc potrivit. Se adauga chiftelele si se prajesc amestecând 3 minute, sau pâna se rumenesc. Se adauga rosiile si coaja de portocala si se pun la fiert. Când fierb, se face focul mic; se acopera si se fierb 12 minute sau pâna sunt facute chiftelele.

4. Între timp, Într-o cratita mare cu apa fiarta se fierb pastele. Se scurg si se amesteca Într-un castron mare cu chiftelele si sosul.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise