Chifle umplute cu afumatura

Timp pregatire
190 minute
Complexitate
medie
Chifle umplute cu afumatura

Ingrediente

  • ptr.aluat
  • - 325 g faina cernuta
  • - 60g unt topit
  • - 1 ou
  • - 1 lingurita sare
  • - 1 lingurita zahar
  • - 130 ml sana sau lapte batut (am folosit sana)
  • - 1 cub drojdie (25 g) sau un plic de drojdie uscata dr oetker (asta am folosit eu )
  • ptr.umplutura:
  • - aprox 100g kaiser impanat taiat cubulete,sau alt mezel afumat.eu am avut ceafa afumata si am folosit 3 felii.
  • - 1 ceapa medie
  • -sare,piper dupa gust
  • -1/2 lg cimbru

Mod de preparare

-Pentru aluat am folosit masina de paine,punand in ordinea indicata de instructiunile masinii lichidele,oul,solidele si la sfarsit drojdia.

Dar se poate foarte bine framanta si cu mana.

Cele care framanta aluatul cu mana, pun intr-un castron faina cernuta, adauga sarea,drojdia amestecata cu zaharul si o lingura de apa calduta,apoi adauga sana, oul si untul.

Se framanta, se acopera cu un prosop, se lasa sa creasca la caldura cca o ora,sau pana isi dubleza volumul.

- Ceapa tocata se calestes impreuna cu mezelurile taiate cubulete.Se adauga sare,piper,cimbru.gustati amestecul sa fie bine aromat.

-Dupa ce a dospit ,aluatul se imparte in 16 bucati

-Fiecare bucata se aplatizeaza,se pune umplutura, apoi se lipeste aluatul de-asupra in asa fel incat sa se obtina 16 bile,rotind aluatul in maini,ca la chiftele.

Bilele se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt

si se lasa sa mai cresca putin la cald.

-Cuptorul se incinge la 225 * C(foc mediu).

-Chiflele crescute se ung cu ou batut cu putin lapte si se presara seminte dupa preferinta.

-Se coc circa 20 min,pana devin aurii.Daca sunt mai bronzate, asa ca ale mele, sunt mai crocante la exterior..Scoateti-le din tava calde,puneti-le intr-un cosulet si acoperitile cu un servet curat.

-Se servesc dupa preferinta ,calde sau reci.

-Umplutura,in mod sigur, se poate face si cu altceva decat afumatura: ciuperci de exemplu.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise