Chifle de secara

Timp pregatire
180 minute
Complexitate
medie
Chifle de secara

Ingrediente

  • 300 g faina integrala de grau
  • 120 g faina de secara
  • 50 g faina alba
  • 275 ml apa
  • 2 linguri de lapte praf (nu neaparat)
  • 2 lingurite de sare (sau, dupa gust, ajunge si mai putina)
  • 2 lingurite zahar
  • 2 linguri unt sau putin ulei de masline
  • 20 g drojdie proaspata

Mod de preparare

Se pune apa calduta, drojdia si zaharul si se amesteca bine pana se dizolva tot. Se mai lasa un pic.

Apoi se amesteca cu restul ingredientelor si se framanta pana nu se mai lipeste de maini (nu e necesar f mult sa framantam). Se lasa la dospit 30 de minute.

Apoi se scoate pe masa, si se imparte in 8 parti egale. Se formeaza chiflele in ce forma vrem, cel mai simplu e sa facem chiflele rotunde, ca niste bilute. Chiar daca par mici, o sa creasca ele. Se aseaza in tava (incap perfect cele 8 chifle intr-o tava obisnuita de cuptor,care se unge inainte cu ulei (si faina) sau se pune hartie de copt in tava (preferabil). Eventual se pot cresta un pic deasupra sa aiba decor (sau nu); se pot unge cu putin ulei si decora cu diverse seminte ( fulgi de ovaz, eu am pus niste tarate deasupra). Se lasa la dospit cam inca o ora.

Se coc la 200 °C , cam 20 de minute. (depinde de cuptor). E preferat un cuptor electric, la programul \"cuptor ventilat\".

Ies mult mai gustoase decat orice paine de secara de la magazin.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise