Chifle de leurda cu branza

Timp pregatire
150 minute
Complexitate
redusa
Chifle de leurda cu branza

Ingrediente

  • 200ml apa
  • ½ lingurita sare
  • ¼ lingurita zahar
  • 2 linguri ulei
  • 100g leurda tocata(eu am tocat-o la robot)
  • 500g faina alba
  • 1,5 lingurita drojdie uscata
  • Umplutura:
  • 100g telemea de oaie
  • 100g urda
  • Glazura:
  • 1 ou
  • 2 lingurite seminte de floarea soarelui

Mod de preparare

In ordinea enumerate mai sus, am pus ingredientele in masina de paine, apoi am setat-o pentru framantare si dospire.

Intre timp, amestecam cele doua feluri de branza formand o pasta.

Cand semnalul sonor al masinii de paine, ne anunta ca si-a terminat treaba, rasturnam aluatul pe masa de lucru si-l mai framantam putin.

Impartim apoi aluatul in doua (pentru al putea lucra cu usurinta),il intindem cu sucitorul intr-un dreptunghi, grosimea auatului cam 5cm maxim, apoi taiem in patrate , pentru cornulete, sau decupam sfere , cu forma de chifle. Punem cate o lingurita de pasta de branza si rulam cornuletele sau inchidem formele…vezi foto:

Asezam chiflele in tava tapetata cu hartie de copt si le mai lasam 20’ la crescut.

Intre timp pornim cuptorul aragazului.

Inainte de a le da la cuptor, le ungem cu oul batut si preseram seminte de floare pe fiecare chifla.Coacem pentru 30’.

le lasam putin la racit, dupa care se pot servi.

Sand delicioase si a doa zi cand se pot servi la micul dejun alaturi de un pahar de lapte.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise