Chifle cu susan

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Chifle cu susan

Ingrediente

  • • 1 kg faina
  • • 20 gr sare
  • • 15 gr drojdie proaspata
  • • 600 ml apa calduta
  • • 1-2 linguri seminte de susan prajite

Mod de preparare

1. Amesteca 100 ml apa calduta cu drojdia proaspata si lasa-o sa stea aprox. 10 minute.Amesteca apoi acesta compozitie cu faina, sarea si restul de apa calduta.Framata bine, apoi scoate aluatul din bol si framata-l pe masa de lucru, intinzand aluatul si pliandu-l de cateva ori pana cand devine omogen.Pune-l intr-un bol, acopera bolul si lasa aluatul sa creasca timp e 45 minute, la temperatura camerei.

2. Scoate aluatul, intinde-l, imatureste-l in 4 si pune-l inapoi in bol, unde il lasi inca 45 minute.

3. Dupa ce au trecut cele 45 minute, pune aluatul pe masa de lucru si imparte-l in bucati de aprox. 100 gr.Impatureste o data fiecare bucata, apoi lasa aluatul sa creasca inca 20 minute.

4. Ia fiecare bucata de aluat si da-i forma de chifla .

5. Daca vrei, poti cresta putin aluatul. Aseaza chiflele intr-o tava tapetata cu foaie de copt, presara deasupra lor susanul prajit si lasa-le la crescut alte 40 minute.

6. Preincalzeste cuptorul la 180ᵒC si pune beghetele la copt pentru 50-60 minute.Daca vrei ca chiflele sa nu se intareasca prea tare, in cuptor trebuie sa fie putin abur, asa ca inainte de a introduce baghetele la copt, varsa un pahar cu apa in cuptorul incins.

Pentru mai multe retete delicioase nu ezitati sa vizitati http://lauradfood.blogspot.com/ :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise