Chifle cu surprize

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie
Chifle cu surprize

Ingrediente

  • Daca tot pregatesc dimineata sandwich-uri pentru pachetelele de la serviciu si in numar mare, m-am gandit sa le prepar si altfel.
  • Asa ca am introdus ingredientele pentru sandwich-uri, in chifle pufoase si frumoase.
  • Au iesit tare bune si au avut un mare efect asupra celor care le-au savurat.
  • Pentru aluat:
  • 750 g faina
  • 150 branza telemea
  • 150 unt
  • 1 ou
  • 200 ml lapte
  • 2 plicuri garant pentru aluaturi dospite
  • Pentru umplut:
  • 2 oua fierte
  • 1 ardei capia
  • 50 g masline
  • 3 carnaciori
  • 100 g sunca presata
  • Pentru uns:
  • ketchup
  • 1 ou
  • 1/2 lingurita lapte
  • chimen

Mod de preparare

Pentru aluat, aducem ingredientele la temperatura camerei cu cel putin o ora inainte de demararea procesului tehnologic.

Cernem faina si o punem intr-un bol, impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite.

Facem o adancitura la mijlocul fainii si punem acolo untul moale amestecat cu branza data pe razatoare, adaugam si oul si diluam totul cu lapte caldut, apoi incepem sa incorporam faina, turnand treptat laptele.

Framantam un aluat destul de vartos, pe care il lasam la odihnit 15 minute, timp in care isi va mari consistent volumul.

Pentru umplutura, taiem ingredientele in cuburi, respectiv rondele. Ouale le vom fierbe tari, iar maslinele le desamburim.

Impartim aluatul in bilute pe care le intindelm sub forma rotunda pe masa de lucru, le ungem cu ketchup si asezam la mijlocul lor, ingredientele de umplutura impartite uniform.

Adunam marginile aluatullui peste ingrediente si formam chiflele pe care le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt, cu partea de aluat neted, in sus.

Le mai lasam 5-6 minute la odihnit, apoi le ungem cu ou diluat cu lapte si presaram chimen peste ele.

Coacem chiflele pentru 35-40 de minute la 180 de grade.

TIPS-uri

Nu vom pune toata cantitatea de faina, specificata intr-o reteta, de la inceput in vas, pentru ca nu vom sti la fix necesarul, acesta depinde de consistenta celorlalte ingrediente folosite.

Chiflele se pot gratina si cu cascaval, pe final de coacere.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise