Se pun ingredientele pentru aluat in masina de paine, rand pe rand in ordinea enumerata mai sus. Setam masina pentru framantata si dospit. (Se verifica dupa 5’ de framantat; se adauga 1-2 linguri de apa sau faina, daca este nevoie).
Cand ciclul s-a terminat, se rastoarna aluatul pe planseta usor presarata cu faina. Se acopera si se lasa sa se odihneasca 15’.
Impartim aluatul in 16 bucati (sau daca le dorim micute, in 24 bucati) si formama din fiecare cate o bila de aluat.
Asezam bilele in tava tapetata cu hartie de copt si lasam la loc cald si ferit de curenti, sa creasca aluatul inca 30’.
Intre timp pregatim glazura: combinam zaharul, untul topit, mierea si albusul intr-un bol.
Cu acest amestec ungem chiflele crescute apoi le dam la cuptor, la 175* timp de 20-25’ sau pana se rumenesc.
Ps: Se pot unge cu miere in plus, dupa gust.
Pofta buna !
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii