Chifle cu lapte si susan. Reteta de painici de casa moi, pufoase si foarte gustoase

Iata rețeta perfecta de chifle cu lapte si susan. Aceste painici de casa sunt moi, pufoase si extrem de gustoase, ideale pentru orice masa. Prepara-le rapid si ușor cu ingrediente simple si bucura-te aroma lor delicioasa.

Portii
12
Timp pregatire
50 minute
Timp coacere
25 minute
Complexitate
medie
Chifle cu lapte si susan. Reteta de painici de casa  moi, pufoase si foarte gustoase

Ingrediente

  • 500 g faina
  • 250 ml lapte caldut
  • 50 g unt
  • 1 lingura de zahar
  • 1 plic de drojdie uscata (7 g) sau 25 g drojdie proaspata
  • 1 ou
  • 1 lingurita sare
  • 2 linguri semințe de susan
  • 1 ou pentru uns

Mod de preparare

Daca folosesti drojdie uscata, dizolva drojdia in laptele caldut, adaugand si o lingura de zahar. Lasasa stea 5-10 minute pana se activeaza (va deveni spumoasa).

Daca folosesti drojdie proaspata, dizolva drojdia in laptele căldut cu o lingura de zahar si las-o sa stea 10-15 minute pana se activeaza.

Intr-un bol mare, combina faina si sarea.

Adauga untul topit si oul, apoi adauga amestecul de drojdie activata si laptele.

Framanta bine aluatul pana devine neted si elastic. Daca este prea lipicios, poti adauga putin mai multa faina.

Acopera bolul cu un prosop curat sau cu folie alimentara si lasa-l sa dospeasca intr-un loc cald timp de 1-2 ore, sau pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce aluatul a dospit, rastoarna-l pe o suprafata presarata cu faina.

Imparte aluatul in 12-15 bucati egale (in functie de cat de mari doresti sa fie chiflele).

Formează bile din fiecare bucata de aluat si asaza-le pe o tava tapetata cu hartie de copt.

Acopera chiflele formate cu un prosop curat si lasa-le sa mai dospeasca inca 30 de minute.

Preincalzeste cuptorul la 180°C.

Bate oul rămas si unge chiflele cu el folosind o pensula.

Presara semintele de susan pe deasupra chiflelor.

Coace chiflele in cuptorul preiincalzit timp de 20-25 de minute, sau pana devin aurii si suna a gol cand le lovesti usor cu degetul.

Lasa chiflele sa se raceasca pe un gratar inainte de a le servi.

Sunt minunate alaturi de o mancare de ardei copti cu smantanahttps://www.bucataras.ro/retete/reteta-de-mancare-de-ardei-copti-cu-smantana-97250.html, dar merg de minune si pentru hamburger sau sandvis. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise