-se separa albusurile de galbenuri si se pun in doua vase de aprox 1,5 litri
-albusurile cu zaharul se bat pina se dizolva zaharul , nu se mai simte la mina.
-galbenusurile, zaharul ,uleiul si apa calda se bat pina i-si dubleaza volumul si au consistenta unei smantani.
-albusurile si galbenusurile se amesteca cu mana, se incorporeaza faina in ploaie.
-tavitele de chec se imbraca cu hirtie
-se toarna in tavite compozitia de chec, dar se mai pastreaza 3 linguri de compozitie pe care le amestecam cu lingura de cacao si cu aroma de rom,se pune in tavite in mod egal compozitia de cacao ,stafide, rahat,nuca. Cu un cutit se amesteca de 3 ori cu miscari circulare incit toate componentele sa fie incluse in compozitia de chec.
Acest chec este spornic, foarte pufos si natural.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii