Chek aperitiv ,,MOZAIC''

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
ridicata
Chek aperitiv ,,MOZAIC''

Ingrediente

  • -300g sunca/ jambon de curcan sau pui
  • -200g kaizer
  • -5 oua
  • -200 ml vin alb
  • -200g faina
  • -200g smantana grasa
  • -50 ml ulei
  • -1 pliculet prf de copt
  • -1 ardei gras rosu(marime potrivita)
  • -1 ardei gras galben
  • -1 ardei gras verde
  • -100g masline negre
  • -1/2 lamaie(zeama)
  • -200g parmezan sau cascaval mai tare
  • -condimente:piper,cimbru

Mod de preparare

1)Se taie ardeii in cubulete mici,parmezanul se rade, maslinele(fara samburi) se taie fasiute mici si sunca+jambonul se taie in fasii mici si in cubulete.

2)Ouale se separa(galbenusul de albus)si se amesteca in galbenusuri smantana,vinul se toarna si faina in care am incorporat si praful de copt+ 1 lingurita de sare

Se bat albusurile(se adauga si aici un varf de cutit de sare)si cand s-au spumat se adauga zeama de lamaie pentru a se intari

Se incorporeaza albusurile in compozitie(mestecand de jos in sus pentru a nu se lasa)

3)Se adauga ingredientele (sunca,jambonul,ardeii si maslinele)pe rand, mestecand tot de jos in sus in compozitia formata

4)O tava de cozonac sau 2 tavi de chek se tapeteaza cu ulei si pesmet si se toarna compozitia si deasupra se mai rade putin parmezan

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise