Cheesecake simplu cu kiwi

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake simplu cu kiwi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • 300 gr biscuiti digestivi
  • 150g unt
  • Pentru crema:
  • 3 cutii branza Philadelphia (600 gr)
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • esenta de portocale
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilinat Bourbon
  • 1 plic cu 6 foi de gelatina
  • Pentru decor:
  • 6 kiwi feliate
  • coacaze rosii

Mod de preparare

1. Biscuitii digestivi se dau prin robotul de bucatarie pana devin foarte marunti. Untul se topeste intr-o craticioara, se lasa putin la racit si se adauga peste biscuiti. Se amesteca pana cand compozitia devine omogena. O tava rotunda cu fundul detasabil se unge bine cu unt. Biscuitii amestecati cu unt se preseaza sub forma unui blat.

2. 300 ml de smantana se bat bine cu 50 gr de zahar pana obtinem o frisca delicioasa pe care o bagam la frigider.

3. Crema de branza se mixeaza cu 100 gr de zahar, esenta de portocale, coaja de lamaie si zaharul vanilinat. Se baga la frigider 5-10 minute.

4. Gelatina se inmoaie in apa rece 5 minute, apoi se topeste la bain-marie si se toarna in frisca.

5. Frisca (in care am pus si gelatina) se toarna peste crema de branza si se mixeaza la viteza mica inca 2-3 minute.

6. Se toarna crema peste blatul de biscuiti, se orneaza cu kiwi si coacaze rosii si se baga la frigider pentru cel putin 4-5 ore. Eu l-am lasat peste noapte.

Se savureaza incet. Sau nu. :)) Pofta buna!

Mai multe retete, pe http://www.saltnsasha.wordpress.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise