Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Descopera cum sa prepari un cheesecake fara coacere cu afine. Un desert rapid, delicios si usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Urmeaza reteta noastra simpla si savureaza un cheesecake racoritor si aromat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • 50 ml apa rece
  • Pentru topping:
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Marunteste biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie pana devin firimituri fine. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili (aprox. 23 cm diametru) si preseaz-o bine pe fundul tavii pentru a forma crusta. Pune tava la frigider pana pregatesti umplutura.

Hidrateaza gelatina in 50 ml de apa rece si las-o sa se hidrateze pentru aproximativ 5-10 minute.
Incalzeste gelatina hidratata la foc mic sau in cuptorul cu microunde, amestecand continuu pana se dizolva complet (nu o lasa sa fiarba). Las-o sa se raceasca usor.

Bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine pufoasa si omogena.
Bate smantana pentru frisca pana obtii o frisca ferma.
Incorporeaza gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand bine.
Adauga frisca batuta in crema de branza, amestecand usor pana la omogenizare.

Toarna umplutura peste crusta de biscuiti si niveleaza suprafata. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4 ore, sau pana se intareste.

Pune afinele (daca sunt congelate, lasa-le sa se dezghete si scurge excesul de apa) intr-o cratita mica, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
Gateste afinele la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva si afinele incep sa se sparga, formand un sos gros (aproximativ 5-10 minute).
Lasa sosul de afine sa se raceasca complet.

Scoate cheesecake-ul din frigider si toarna sosul de afine deasupra.
Niveleaza sosul pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Daca vrei, decoreaza-l si cu afine proaspete/
Serveste cheesecake-ul rece, taiat in felii.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, cheesecake cu portocale sau cheesecake cu lamaie si menta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti

Compot de visine pentru iarna - reteta simpla si naturala, fara conservanti. Afla cum sa prepari un compot delicios din...

Compot de visine pentru iarna. Reteta simpla, naturala, fara conservanti
Mancare de rosii

Mancare de rosii

Reteta de mancare de rosii. Mancare de rosii reteta simpla si delicioasa. Reteta de mancare de rosii cu ceapa, ardei copt si...

Mancare de rosii
Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine

Iata cum sa prepari un pandispan pufos si delicios, imbogatit cu visine aromate. O reteta simpla si rapida pentru un desert...

Pandispan cu visine - reteta de prajitura pufoasa cu visine
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise