Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Descopera cum sa prepari un cheesecake fara coacere cu afine. Un desert rapid, delicios si usor de facut, perfect pentru orice ocazie. Urmeaza reteta noastra simpla si savureaza un cheesecake racoritor si aromat.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake fara coacere cu afine . Un desert rapid, delicios si usor de preparat

Ingrediente

  • Pentru crusta:
  • 250 g biscuiti digestivi
  • 125 g unt topit
  • Pentru umplutura:
  • 500 g crema de branza
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 100 g zahar pudra
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • 10 g gelatina (1 plic)
  • 50 ml apa rece
  • Pentru topping:
  • 200 g afine proaspete sau congelate
  • 2 linguri zahar
  • 1 lingurita zeama de lamaie

Mod de preparare

Marunteste biscuitii digestivi intr-un robot de bucatarie pana devin firimituri fine. Amesteca biscuitii maruntiti cu untul topit pana cand obtii o compozitie omogena.
Pune compozitia de biscuiti intr-o tava de tort cu pereti detasabili (aprox. 23 cm diametru) si preseaz-o bine pe fundul tavii pentru a forma crusta. Pune tava la frigider pana pregatesti umplutura.

Hidrateaza gelatina in 50 ml de apa rece si las-o sa se hidrateze pentru aproximativ 5-10 minute.
Incalzeste gelatina hidratata la foc mic sau in cuptorul cu microunde, amestecand continuu pana se dizolva complet (nu o lasa sa fiarba). Las-o sa se raceasca usor.

Bate crema de branza cu zaharul pudra si esenta de vanilie pana devine pufoasa si omogena.
Bate smantana pentru frisca pana obtii o frisca ferma.
Incorporeaza gelatina dizolvata in crema de branza, amestecand bine.
Adauga frisca batuta in crema de branza, amestecand usor pana la omogenizare.

Toarna umplutura peste crusta de biscuiti si niveleaza suprafata. Pune cheesecake-ul la frigider pentru cel putin 4 ore, sau pana se intareste.

Pune afinele (daca sunt congelate, lasa-le sa se dezghete si scurge excesul de apa) intr-o cratita mica, impreuna cu zaharul si zeama de lamaie.
Gateste afinele la foc mediu, amestecand ocazional, pana cand zaharul se dizolva si afinele incep sa se sparga, formand un sos gros (aproximativ 5-10 minute).
Lasa sosul de afine sa se raceasca complet.

Scoate cheesecake-ul din frigider si toarna sosul de afine deasupra.
Niveleaza sosul pe intreaga suprafata a cheesecake-ului. Daca vrei, decoreaza-l si cu afine proaspete/
Serveste cheesecake-ul rece, taiat in felii.

Incearca si reteta de cheesecake fara coacere cu capsuni, cheesecake cu portocale sau cheesecake cu lamaie si menta. Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa

Incearca reteta noastra de chec bicolor pufos, jumatate alb si jumatate cu cacao, acoperit cu o glazura fina de ciocolata. Un...

Chec bicolor pufos cu glazura de ciocolata – reteta usoara si delicioasa
Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici

Incearca reteta simpla de tocinei de cartofi, usor de preparat, crocanti si deliciosi. Cu doar cateva ingrediente economice...

Reteta simpla de tocinei de cartofi. Usor de preparat, deliciosi si economici
Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare

Rasfata-ti familia cu o portie de peste cu roșii și usturoi la cuptor. Pregateste simplu si rapid pentru cei dragi o masa...

Reteta simpla si gustoasa de peste cu rosii si usturoi la cuptor: preparat sanatos si plin de savoare
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise