Cheesecake de zmeurã

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake de zmeurã

Ingrediente

  • Blat:
  • 150 gr. biscuiti simpli sfãrâmati
  • 80 gr. unt
  • 80 gr. zahãr
  • Crema:
  • 3 linguri de lapte
  • 250 gr. lapte condensat
  • 150 gr. mascarpone
  • sucul de la jumãtate de portocalã
  • 4 foi de gelatinã incolorã
  • 3 dl smântânã rece pt. bãtut cu 50 gr. zahãr
  • Top:
  • 250 gr. dulceatã de zmeurã
  • Decor:
  • fructe de pãdure

Mod de preparare

1)Pt. blat:

Amestecã biscuiti sfãrâmati (eu am pus biscuiti intregi intr-o pungã de plastic groasã si i-am bãtut cu sucitorul)cu untul moale si zahãrul.

Amestecã bine cu mâna.

Intr-o farfurie mai mare, pune o formã detasabilã fãrã fund, apoi pune biscuiti si aranjeazã.Dã la rece.

2)Intre timp, amestecã laptele (am pus din cutie,nu l-am fiert...)cu laptele condensat, brânza mascarpone si sucul de portocalã.

Pune foile de gelatinã in apã rece, pt. 2 min.

Scurge bine si punele pe baie de aburi, amestecând pãnã se topesc.

Toarnã-le in preparatul initial, impreunã cu smântãna bãtutã friscã cu zahãrul.Amestecã bine, trebuie sã fie o cremã tare.

Sfat:

In comert gãsim produsele la un gramaj diferit de cât zice in retetã,asa cã am respectat toti pasii retetei dar, am cumpãrat brânza mascarpone la 350 gr. si laptele condensat la 400 gr.

Am pus totul pt. cã imi pare rãu sã arunc, sau sã uit de ele in frigider....

Smântâna e bine sã se batã inante de a topi foile de gelatinã.

A iesit crema moale si m-am speriat, asa cã am mai topit 6 foi de gelatinã si am pus in cremã in afarã de cele 4.Am scos farfuria cu biscuiti, si am pus crema.

Am respirat usuratã, a iesit totul ok.Am dat la rece pãnã sa intãrit bine,apoi am pus dulceata si deasupra fructele de pãdure.

Am dat la rece din nou.

Inainte de a servi cu ajutorul unui cutit desprinde cu grijã ca la budincã,tortul de pereti formei detasabile apoi scoate.

A iesit o bunãtate, sper sã vã placã :)

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise