Cheesecake cu rom si cafea

Se coace simplu 10 minute.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu rom si cafea

Ingrediente

  • Blat
  • - 150 g biscuiți digestivi
  • - 50 g unt
  • - 1 lingură zahăr pudră
  • Cheesecake
  • - 250 g cremă de brânză
  • - 150 g smântână lichidă
  • - 3 linguri zahăr pudră
  • - 100 ml rom
  • - 70 ml cafea preparată
  • - 1 lingură cacao pudră
  • - 2 ouă
  • - 3-4 linguri făină
  • - 1 linguriță ness
  • Ganache de ciocolată
  • - 100 g ciocolată 55% cacao
  • - 50 ml smântâna lichidă

Mod de preparare

Blat

- Se sfărâmă biscuiții și se amestecă cu zahărul pudră și cu untul topit;

- Se amestecă bine și se presează pe tava de copt (am folosit o tavă cu pereți detașabili de 16 cm);

- Se coace simplu 10 minute;

Cheesecake

- Se mixează brânza cu zahărul până se încorporează;

- Separat, se amestecă cafeaua cu romul și se adaugă apoi peste brânză;

- Se adaugă și smântâna lichidă, ouăle, cacao, și se mixează bine;

- Apoi adăugați făina treptat, și mixați până este incorporată complet;

- Coaceți cheesecakeul la foc mediu pentru aproximativ 25 de minute; folosiți testul scobitorii;

- Pentru a evita crăparea acestuia, așezați o cratiță cu apă sub tava cu prăjitura;

Ganache de ciocolată

- Topiți ciocolata pe baie de aburi;

- Când s-a topit, adăugați smântâna lichidă și amestecați energic până se încorporează;

- Trebuie să capete o textură fină și lucioasă;

- Decorați cheesecakeul răcit;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise