Intr-o craticioara topim untul si pana se raceste putin, maruntim biscuitii la robot pana se faramiteaza, peste ei adaugam untul topit si ii amestecam.
Intr-o tava rotunda cu diametrul de 26cm si pereti detasabili, am pus biscuiti si am nivelat usor cu dosul lingurei. Pana pregatim umplutura, dam tava la rece.
Desfacem conserva de ananas si punem fructele la scurs intr-o strecuratoare. Punem gelatina la hidratat in sucul de compot.
Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, dupa care adaugam smantana si bucatile de ananas. Incalzim gelatina hidratata, in cuptorul cu microunde/sau pe foc pana devine lichida ( dar atentie sa nu dea in clocot ca-si pierde proprietatile si nu va mai lega umplutura), o lasam 5' sa se racoreasca si o incorporam in crema.
Scoatem tava de la rece, punem crema rezultata peste blatul de biscuiti si dam la frigider cateva ore 3-4 , sau cel mai bine se lasa peste noapte, eu asa am procedat.
Pentru deasupra, punem fructele intr-o sita si le trecem sub cateva jeturi de apa, apoi le lasam la scurs.
Scoatem cheesecake-ul din frigider, repartizam fructele pe toata suprafata lui, pregatim gelatina conform instructiunilor de pe plic (eu am folosit apa) si o turnam peste fructe. Dam dinnou la rece pentru o ora.
Indepartam in prima faza, peretii detasabili ai formei, apoi baza si se transferam cheesecake-ul pe platou. Sectionati si se serviti cu placere .
Pofta buna !
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii