Ingrediente
Pentru o tava cu peretii detasabili si diametrul de 22/23 cm:, , 1. 250 gr crema Quark, 2. 250 gr crema mascarpone, 3. 150 ml lichior crema de cafea Angelli, 4. 150 ml smantana lichida (pentru frisca), 5. 140 gr zahar fin, 6. 2 oua, 7. 5 linguri de apa rece si 15 gr de gelatina, 8. esenta de cafea, , Pentru jeleu:, , 1. o lingurita cu varf de gelatina, 2. 150 de ml de cafea tare, proaspat preparata, 3. 3 lingurite de zahar, , Blatul este identic cu cel al cheesecake-ului de ciocolata, se prepara ca atare si se aseaza la fel in forma, apoi se baga la frigider in rastimpul in care te ocupi de crema.
Dificultate: Redusa | Timp: 7h
6 voturi
Mod de preparare
Prima data i l-am pregatit unei prietene pentru o petrecere si nu am rezistat sa nu-l repet la cateva zile distanta. Reteta originala, din GoodFood era cu Baileys in loc de cafea, insa pe mine m-a inspirat lichiorul de cafea Angelli, la drept vorbind, si mult mai accesibil ca pret. In functie de posibilitati si imbold de moment, poti asadar, modifica fin gustul acestui cheesecake.
Gelatina o pui la inmuiat in apa rece, conform instructiunilor de pe pachet. O lasi aprox. 5 min, apoi o pui la bain-marie pana cand gelatina se topeste si devine limpede (eu am pus-o direct pe foc foarte mic, numai cateva secunde, amestecand. Atentie sa nu fiarba!). Intre timp mixezi bine Quark-ul, mascarponele, lichiorul, gelatina, smantana lichida si esenta de cafea. Bati cele doua oua cu zaharul fin si le incorporezi in crema, mixezi cat sa devina amestecul spumos si cremos. Toata compozitia o torni peste blat si lasi totul la frigider macar 3 ore, pana cand se intareste.
Apoi prepari jeleul, din cafeaua proaspat facuta si racita, amestecata cu zaharul si gelatina preparata ca mai sus dar in numai 2 linguri de apa. Torni cu grija peste prajitura si lasi la rece peste noapte. Pofta buna!