Cheesecake cu lamaie

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu lamaie

Ingrediente

  • Pentru baza
  • 3 foi de placinta
  • 25 gr unt
  • zeama de la 1 lamaie
  • 6 linguri zahar cu aroma de vanilie
  • 5 linguri de gris
  • Pentru umplutura
  • 200 gr zahar pudra
  • 1 plic (40 gr) pudding cu gust de frisca
  • 720 gr branza cottage
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • semintele rase de la 1 pastaie de vanilie
  • 175 gr iaurt
  • Pentru decor
  • 1 lamaie
  • 100 gr zahar
  • 1 plic (8 gr) de Tort-Gelee Transparent

Mod de preparare

Pentru baza, incalzeste cutorul la 180⁰C.Unge cu grasime o tava rotunda de 23 cm diametru.Intr-o cratita, pe foc potrivit, topeste untul impreuna cu zeama de lamaie.Desfa foile de placinta si unge fiecare foaie cu unt, presar-o cu 2 linguri zahar cu aroma de vanilie apoi suprapune foile.Aseaza foile suprapuse in tava pregatita.Presara foile cu gris, pe toata suprafata.

Pentru umplutura, amesteca zaharul pudra cu praful de pudding.Adauga branza, coaja rasa de lamaie, semintele de vanilie si iaurtul si amesteca bine.Toarna umplutura peste baza din tava.Da prajitura la copt 50-55 minute apoi las-o sa se raceasca.

Pentru decor, taie felii cat mai subtiri de lamaie apoi pune feliile intr-o cratita cu 100 ml apa rece.Adauga 100 gr zahar si pune totul la fiert 30 minute.Dupa 30 minute, se adauga plicul de Tort-Gelee, amestecandu-se continuu cu telul si se lasa sa fiarba 1 minut apoi se ia cratita de pe foc. Toarna deasupra cheesecake-ului amestecul cu coaja de lamaie si zahar preparat apoi da-l la rece min. 1 ora.

http://lauradfood2.blogspot.com/

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala

Incanta-ti familia si oaspetii cu un cozonac pufos si delicios, pregatit dupa o rețeta tradiționala! Acest cozonac cu nuca,...

Cozonac pufos cu nuca, cacao si rahat, reteta traditionala
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Oua vopsite natural  in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas

Descopera cum sa vopsesti oua natural in foi de ceapa folosind metoda traditionala, fara chimicale. Urmeaza pasii simpli...

Oua vopsite natural in foi de ceapa - metoda traditionala explicata pas cu pas
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise