Cheesecake cu lamaie

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu lamaie

Ingrediente

  • - 1 pachet de biscuiti Petit Beurre
  • - 1 pachet de unt la temperatura camerei
  • - 1 cutie mascarpone
  • - 1 cutie ricotta
  • - 3 galbenusuri
  • - 3 albusuri
  • - 4 linguri cu varf de indulcitor Green Sugar
  • Pentru crema:
  • - 3 oua
  • - 150 gr Green Sugar
  • - 100 ml suc de lamaie
  • - 4 linguri unt moale
  • - coaja rasa de la doua lamai

Mod de preparare

Dupa cum probabil stiti, pentru cheesecake puteti folosi o multitudine de creme si topinguri de fructe. Astazi am incercat cu lamaie, iar rezultatul a fost o prajitura delicioasa, usoara, numai buna pentru anotimpul cald. Pentru a o face si mai light am inlocuit zaharul cu un indulcitor natural de la Green Sugar . Diferenta de gust va fi insesizabila, iar gustul la fel de bun!

Pentru inceput pisati marunt marunt biscutii cu fundul unui pahar si incorporati folosind mana tot untul. Acesta va fi blatul. Asezati amestecul obtinut pe fundul unei tavi cu peretii rabatabiliti, avand grija ca blatul format sa ia forma tavii si sa nu existe spatii libere. Introduceti tava la frigider.

Mixati galbenusurile cu mascarpone, ricotta si zaharul, pana obtineti o crema omogena. Separat bateti albusurile bine si incorporati-le cu grija in crema obtinuta, amestecand de jos in sus.

Adaugati crema astfel obtinuta peste blatul de biscuiti si introduceti la cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 30-40 de minute, pana capata un aspect aramiu.

Lasati sa raceasca si intre timp apucati-va de glazura de lamaie.

Bateti ouale cu zaharul si sucul de lamaie la baine marine pana cand se incorporeaza bine. Tineti deasupra aburilor inca 5-7 minute pana cand devine o crema subtire asemanatoare smantanii. Apoi adaugati imediat untul taiat cubulete. Aveti grija sa nu le adaugati pe toate deodata pentru ca riscati ca amestecul sa se taie, adica sa formeze cocoloase si sa scoata la suprafata apa din unt. La final adaugati si coaja rasa de lamaie.

Turnati acest amestec peste prajitura aflata inca in tava, nivelati cu dosul unei linguri si puneti-o la frigider peste noapte.

Enjoy!

Reteta pregatita de Teodora, @cocktailofsenses.wordpress.com cu produsele oferite de Green Sugar si Laboratoarele Remedia.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Madlene cu suc de clementine

Madlene cu suc de clementine

Se mixeaza oul cu sarea si cu zaharul.

Madlene cu suc de clementine
Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie

O reteta simpla si gustoasa de chiftelute aperitiv, perfecte pentru orice ocazie speciala sau o simpla petrecere in familie....

Chiftelute aperitiv - reteta simpla si gustoasa pentru orice ocazie
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise