Cheesecake cu coacaze

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu coacaze

Ingrediente

  • Doresc din toata inima tuturor "gustoaselor" si "gustosilor" Sarbatori Fericite si La Multi Ani 2012!
  • Multumesc Laurei Adamache pentru reteta cheesecake cu mure care m-a inspirat pentru aceasta prajitura si La Multi Ani Laura!
  • Avem nevoie de :
  • Pentru blat
  • -150 grame piscoturi
  • -125 grame unt
  • -50 grame zahar
  • Pentru crema de branza
  • -500 grame branza crema Philadelphia
  • -250 ml frisca lichida
  • -12 grame gelatina praf
  • -4 linguri de apa
  • -6 linguri de zahar
  • -sucul de la o jumatate de lamaie
  • -1 lingurita esenta de vanilie
  • -1 cutie de 595 grame “Blueberry topping” ( coacaze)

Mod de preparare

Blatul

Se pun piscoturile intr-o punga si se zdrobesc ,apoi intr-un bol si se mixeaza bine cu untul moale si zaharul.

Se toarna intr-o forma de tort cu diametrul de 25cm si peretii detasabili si se preseaza bine cu ajutorul unei linguri.

Se pune la frigider pana pregatim crema.

Crema de branza

Se mixeaza mai intai frisca pana se intareste bine.

Intr-un bol se amesteca bine branza cremoasa cu zaharul si esenta de vanilie, apoi se adauga sucul de lamaie si se mixeaza pana crema devine omogena.

Gelatina se lasa la inmuiat impreuna cu cele 4 linguri de apa timp de 5 minute, apoi se topeste in cuptorul cu microunde 40 de secunde.

Se lasa putin pana se raceste si se adauga la crema de branza; se amesteca bine si ultima se adauga frisca.

Se repatizeaza uniform crema de branza pe blatul de piscoturi.

Se lasa la frigider cel putin 3 ore.

Se scoate cheesecake-ul din forma cu grija, se pune pe platoul de servire si se toarna uniform peste crema dulceata de coacaze.

Se orneaza dupa gust si imaginatie.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Gogosi de post

Gogosi de post

Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....

Gogosi de post
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca

Prajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...

Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nuca
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa

Reteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...

Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasa
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise