Cheesecake cu ciocolata gianduia

Timp pregatire
240 minute
Complexitate
redusa
Cheesecake cu ciocolata gianduia

Ingrediente

  • -pt baza de biscuite:
  • 200g biscuiti digestivi
  • 80g unt
  • 20g migdale prajite
  • -pt umplutura:
  • 250g ricotta
  • 250g philadelphia
  • 100g zahar
  • 3 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 20g ciocolata gianduia(este o ciocolata cu crema de alune)
  • -pt decor:migdale prajite sau ciocolata topita

Mod de preparare

pt baza de biscuite:

topim untul in microunde,si-l lasam la racit;

Intr-un mixer,robot de bucatarie unim biscuitii,migdalele prajite,faramitam,adaugam untul si amestecam totul bine;

Compozitia obtinuta o asezam pe fundul unei tavi de tort unsa si tapepata cu faina,presam cu dosul unei linguri si lasam tava in frigider pana la pregatirea umpluturii;

Umplutura:

Topim ciocolata gianduia,omogenizam bine si-o dam deoparte;

Intr-un bol amestecam ricotta cu phila delphia,zaharul,adaugam unul cate unul galbenusurile,omogenizam,vanilia,ciocolata topita,iar la sfarsit albusurile batute spuma,amestecand cu multa grija;

Compozitia obtinuta o turnam pe baza de biscuiti,nivelam bine suprafata acesteia,si introducem in cuptorul cald 180°C timp de 45-50 minute;

Cand s-a racit,il scoatem pe un platou,si introducem tortul in frigider pt cel putin 3 ore;

Dupa racire decoram tortul cu ciocolata topita,migdale prajite,sau cu inghetata;

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise