Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie
Pentru crusta: se rup biscuitii cu mana si se pun in vasul robotului de bucatarie. Se maruntesc bine biscuitiii. Se adauga untul topit si racit, zaharul, cacaoa, se porneste robotul si in cateva secunde ingredientele sunt amestecate. Se adauga si putin lapte rece pentru a lega compozitia mai bine. Ungem bine cu unt o forma de tarta, eu am folosit una dreptunghiulara, punem compozitia in tava si cu dosul unei linguri intindem compozitia pe toata suprafata. Cu ajutorul degetelor ridicam compozitia pe margini si presam putin cu degetele pentru a prinde forma tartei. Dam tava la rece pentru 15 minute. Ulterior coacem crusta la cuptorul incins la 180 grade pentru 10 minute. Lasam sa se raceasca.
Pentru umplutura: in acelasi vas al robotului de bucatarie punem branza de vaci. Se pasireaza branza pana devine o crema fina. Se adauga galbenusurile, smantana, zaharul, esenta de zmeura. Se porneste robotul si se lasa pana la incorporarea ingredientelor. La urma se adauga amidonul si se mixeaza. Cu o spatula se curate marginile vasului si apoi se continua mixarea…Ciocolata se topeste pe baie de aburi impreuna cu 2-3 linguri lapte. Se adauga ciocolata topita la compozitia de branza si se amesteca. Se pune umplutura peste crusta si se da la cuptorul incins la 160 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca complet, de preferat de pe o zi pe alta.
Pentru bezea: mixam albusurile cu 50 gr zahar pana devin o bezea ferma. Restul de zahar si apa se pun intr-un ibric mic pe foc si se lasa pana apa scade considerabil si se formeaza un sirop gros. Peste sirop se adauga colorantul. Siropul fierbinte se adauga in fir subtire la bezea in timp ce mixam. Cu acesata bezea coapta decoram cheesecake-ul.
Pentru coulis de zmeura: se lasa zmeura sa se dezghete, se adauga zaharul si se pune intr-o craticioara. Eu nu am mai avut timp si am pus zmeura inghetata cu 3-4 linguri apa si zaharul. Lasam sa fiarba pana zmeura se inmoaie. Cu ajutorul unui blender maruntim zmeura. Eu m-am folosit de noua mea jucarie de la Breville Blend-Active® Pro. Strecuram zmeura pentru a inlatura semintele. Sosul format il punem pe foc si-l lasam pana scade si capata consistenta. Lasam coulis-ul sa se raceasca, presaram putin peste bezea, iar atunci cand servim o felie de cheesecake ne rasfatam si cu o portie de coulis…
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si delicios, cu blat pufos, crema catifelata si...
Prajitura cu capsuni si crema de mascarpone – un desert irezistibil, fin si deliciosReteta de mucenici moldovenesti. Mucenici moldovenesti reteta de dulce. Reteta de mucenici moldovenesti reteta cu aluat de...
Mucenici moldovenestiDescopera reteta ardeleneasca de ciorba de cartofi cu smantana si afumatura – o ciorba simpla, cremoasa si plina de arome...
Ciorba de cartofi cu smantana si afumatura. Reteta ardeleneasca simpla si savuroasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii