Blatul: Maruntim fin biscuitii si punem peste ei untul topit.Amestecul il punem intr-o forma rotunda cu inel detasabil (22 cm), nivelam si presam bine cu lingura. Dam tava la frigider pana pregatim crema de branza.
Crema de branza: Punem gelatina la hidratat in apa rece, pentru 10 minute .Ciocolata rupta bucatele se amesteca cu 3 linguri de frisca lichida, se pune pe foc si se lasa doar cat sa se topeasca, amestecand continuu.Gelatina hidratata se topeste la foc mic cateva secunde, fara sa fiarba, apoi se adauga peste ciocolata si amestecam bine. Mixam branza de vaci cu mascarponele, zaharul vanilat indulcitorul Green Sugar, adaugam si ciocolata cu gelatina si la sfarsit frisca batuta
Taiem capsunile in jumatati si le asezam pe marginea formei detasabile, peste blatul de biscuiti. Turnam crema de branza in mijlocul jumatatilor de capsune, peste blat.Se scutura putin tava pentru a nivela masa cremoasa. Se da la rece pentru minim 5 ore.
Jeleul de capsuni: Pasam capsunile cu blenderul si adaugam indulcitorul, dupa care le punem intr-o craticioara pe foc, pentru 3-4 minute. Luam cratita de pe foc, trecem jeleul printr-o sita, apoi adaugam gelatina pe care am hidratat-o in 100 ml apa rece.
Cand jeleul este rece, il adaugam peste crema intarita. Dam iar la frigider pentru circa 3 ore. Indepartam inelul formei cu grija (dezlipim usor marginile cu un cutit) si taiem cu un cutit trecut prin apa fierbinte. Pofta buna!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii