Blat: Biscuitii cu cacao se maruntesc intr-un bleder sau la robotul de bucatarie.
Blat:
Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.
Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine detașabilă. Se nivelează cu o lingura sau spatula, să se obțină un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se tasează bine până se obține blatul.
Blatul se pune la rece până ce se preapară crema de brânză.
Crema de brânză:
Brânză de vaci, ouăle și zahărul se mixează, până devin cremoase. Se adaugă cafeaua concentrată, esspreso, esența de vanilie și se mixează din nou până la omogenizare.
Crema de brânză obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și pune la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca 40 minute, până ce prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.
Prăjitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte.
Glazura de ciocolată:
Ciocolata se topește pe baie de aburi ori la microunde. Se adaugă cafeaua puțin câte puțin, până ce glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.
Se toarnă peste prăjitură, ușor răcorită, apoi se lasă la rece până ce se întârește.
Înainte de servire cheesecake-ul se ornează după gustul fiecăruia cu frișcă și boabe de cafea
Spor și poftă bună!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii