autor:

PanaCris

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Cheesecake cu cafea

Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Austria


    Reteta postata pe: 07 octombrie 2021

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: PanaCris (Chef de cuisine)   
Specific:  

Austria


Reteta postata pe: 07 octombrie 2021

Ingrediente
Pentru blat:, Biscuiți cu cacao cca. 200 g,, Unt grăsime 85%, 100 g, Cacao 1 lingură,, Zahăr vanilinat 1 plic,, Pentru crema de brânză:, Brânză de vaci 700 g, Ou 2 bucăți,, Zahăr tos cca. 300 g,, Cafea esspreso 50 ml,, Esență de vanilie 1 fiolă., Pentru glazură:, Ciocolată menaj 100 g,, Cafea esspreso 80 ml., Pentru decor:, Frișcă cca. 100 g,, Boabe de cafea.

Dificultate: Medie Timp: 1h 5 min

0 voturi

Mod de preparare

Blat:
Biscuiții cu cacao se mărunțesc într-un bleder sau la robotul de bucătărie. Se adaugă pudra de cacao, zahărul vanilinat, untul topit și se amestecă, până ce se încorporează toate ingredientele.
Aluatul obținut se răstoarnă într-o tavă cu margine detașabilă. Se nivelează cu o lingura sau spatula, să se obțină un strat uniform, apoi cu fundul unui pahar se tasează bine până se obține blatul.
Blatul se pune la rece până ce se preapară crema de brânză.
Crema de brânză:
Brânză de vaci, ouăle și zahărul se mixează, până devin cremoase. Se adaugă cafeaua concentrată, esspreso, esența de vanilie și se mixează din nou până la omogenizare.
Crema de brânză obținută se toarnă peste blatul de biscuiți și pune la copt, în cuptorul preîncins, la foc mediu (sau 160 grade, cuptor electric cu ventilație) pentru cca 40 minute, până ce prăjitura începe să se rumenească ușor pe margini.
Prăjitura se lasă să se răcească în tavă, apoi se pune la frigider pentru câteva ore, sau cel mai bine peste noapte.
Glazura de ciocolată:
Ciocolata se topește pe baie de aburi ori la microunde. Se adaugă cafeaua puțin câte puțin, până ce glazura de ciocolată ajunge la consistența dorită.
Se toarnă peste prăjitură, ușor răcorită, apoi se lasă la rece până ce se întârește.
Înainte de servire cheesecake-ul se ornează după gustul fiecăruia cu frișcă și boabe de cafea
Spor și poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Cheesecake cu cafea" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Cheesecake cu ciocolata si cafea

Cheesecake cu ciocolata si cafea

Pentru umplutura, punem toate ingredientele in blender si le mixam pana se formeaza o pasta omogena. Batem

38 voturi    26 comentarii
1h 20 min
Prajituri
Cheesecake cu lichior de cafea

Cheesecake cu lichior de cafea

Cu siguranta cel mai cremos cheesecake si elegant preparat pana acum, ti-l recomand intr-o zi calduroasa.

6 voturi    3 comentarii
7h
Dulciuri diverse

  • 0 comentarii

Dificultate

Medie

Timp

1h 5 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru blat:
  • Biscuiți cu cacao cca. 200 g,
  • Unt grăsime 85%
  • 100 g
  • Cacao 1 lingură,
  • Zahăr vanilinat 1 plic,
  • Pentru crema de brânză:
  • Brânză de vaci 700 g
  • Ou 2 bucăți,
  • Zahăr tos cca. 300 g,
  • Cafea esspreso 50 ml,
  • Esență de vanilie 1 fiolă.
  • Pentru glazură:
  • Ciocolată menaj 100 g,
  • Cafea esspreso 80 ml.
  • Pentru decor:
  • Frișcă cca. 100 g,
  • Boabe de cafea.

Raporteaza reteta

Retete
de PanaCris
Sandwich cald

Sandwich cald

Se încinge cuptorul. Se tapetează tava cu hârtie de pergament. Se aşează feliile de pâine în

12 voturi    6 comentarii
20 min
Sandviciuri
Legume la cuptor

Legume la cuptor

Se curata dovleceii, vinetele si ardeii. Se taie vinetele felii lungi si se dau cu sare. Dupa 10

5 voturi    5 comentarii
20 min
Retete vegetariene
Prăjitură cu gem şi nuci

Prăjitură cu gem şi nuci

Se topeşte untul, apoi se amestecă cu zahărul, zahărul vanilat, cu 3 ouă şi praful de copt

9 voturi    2 comentarii
55 min
Prajituri
Retete

din Prajituri

Prajitura cu cafea Prajitura cu cafea

Separăm albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu praful de sare, după care adăugăm treptat zahărul până incorporam

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela Ecleruri cu lamaie, ciocolata, cafea si dantela

Ultima modă când vorbim despre ecleruri vine cu accentul pe decor și detaliu, dar și la forma subțire, mai micuță și cu

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata