Ingrediente
Pentru crusta:, 250 gr biscuiti digestivi, 70-80 gr alune de padure(usor prajite si curatate de coaja), 70 gr unt topit, Pentru umplutura:, 500 gr branza dulce de vaci, 150 gr smantana 30%grasime, 3 galbenusuri+2 oua intregi, 100 gr unt de arahide cremos, 100 gr zahar, 1 lingura extract de vanilie, Pentru toping:, 150 gr ciocolata 52% cacao, 100 gr smantana pentru gatit, 50 gr alune de padure taiate grosier, Pentru decor: aschii de ciocolata, fulgi de cocos, fructe, alune de padure&hellip
Dificultate: Medie | Timp: 50 min
0 voturi
Mod de preparare
Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.
De abia dupa ce s-a racit complet se adauga topingul de ciocolata.
Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine firbinte(dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.
Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre.
Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!