Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie.
Pentru crusta: alunele de padure le-am maruntit intr-un robot de bucatarie. Am adaugat biscuitii si la fel am procedat si cu ei. Urmeaza untul topit, se amesteca si crusta e gata. Se unge cu unt o tava cu marginile detasabile numai buna pentru cuptor. Se pune amestecul zdrobit de biscuiti in tava, se distribuie uniform pe toata suprafata si se preseaza usor cu dosul unei linguri sau cu fundul unui pahar. Pentru a face crusta cat mai crocanta se coace 10 minute la 170 grade.
Intre timp facem umplutura: in bolul robotului punem toate ingredientele si mixam pana obtinem o compozitie cremoasa. Daca este nevoie curatam marginile vasului cu o paleta apoi continuam amestecarea/mixarea ingredientelor. Am turnat cu grija compozitia peste crusta coapta. Am nivelat si am miscat putin tava pentru a se distribui cat mai uniform. Am pus tava cu cheesecake pe grilajul din mijloc al cuptorului, iar dedesubt o tava in care am pus apa fiarta. Se coace prajitura la 165-170 grade C, pentru 50 minute. Se intredeschide usa cuptorului si se lasa sa se raceasca.
De abia dupa ce s-a racit complet se adauga topingul de ciocolata.
Se pune smantana pentru frisca intr-o craticioara. Se pune pe foc pana devine firbinte(dar sa nu fiarba), se adauga ciocolata taiata, se amesteca pana ciocolata este complet topita. Se adauga alunele de padure si se toarna peste cheesecake. Se da la frigider pentru 4-5 ore.
Pentru a scoate cheesecake-ul usor din forma se trece lama subtire a unui cutit peste marginea laterala. Se indeparteaza inelul si prajitura e gata de a fi decorata dupa preferintele voastre.
Se portioneaza si se serveste cu mare pofta!!!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii