Se incalzeste cuptorul.
Dovleacul se da prin razatoarea mare. Faina se amesteca cu praful de copt, sarea, scortisoara si stafidele. Oul se bate adaugandu-se pe parcurs zaharul, untul si smantana amestecand intruna. Apoi se adauga dovleacul ras in compozitia de ou si faina amestecata cu ingredientele spuse mai sus. Se iau formele de checuri si se ung (sau briose) apoi se toarna in ele aluatul (cam 2/3 din volumul fiecareia pentru ca mai cresc la copt) si se dau la cuptor 20-25 de minute sau dupa cuptorul fiecaruia cand se rumenesc si trec testul cu scobitoarea.
Dupa ce se scot din cuptor se lasa aprox 5 min. si apoi se scot din forme.
Sa aveti pofta!

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii