Se pregateste o crema fina din unt frecat cu zahar, la care se adauga ouale pe rand impreuna cu cate o lingurita de faina, iar la sfarsit se adauga restul de faina amestecata cu praf de copt si orezul grisat. Se imparte compozitia in doua boluri; in primul se adauga esenta de menta si cateva picaturi de colorant verde, in al doilea esenta de lamaie, putina coaja rasa de lamaie si colorant galben. Dupa omogenizare se rastoarna cele doua aluaturi in forme mici de chec si se lasa la cuptor 30 minute.Dupa ce s-au racit, se fasoneaza cele doua checuri pentru a obtine doua dreptunghiuri perfecte, apoi se taie fiecare in jumatate pe lungime,astfel se obtine 4 fasii lungi de chec.
Cu o pensula se ung fasiile cu gem incalzit si strecurat (sa nu contina bucati de fructe) pe doua laturi alaturate si se aseaza una peste alta, alternand culorile. Ulterior, se unge cu gem si exteriorul; se pune checul astfel format pe foaia intinsa subtire de martipan, se infasoara checul cu ea, apasand usor marginile pentru a se fixa bine.
Pentru servire,se pudreaza cu zahar pudra si se feliaza.
Descopera o reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide, perfecta pentru orice ocazie. Simplu de preparat, aromat si...
Reteta delicioasa de chec cu unt, vanilie si stafide. Simplu, gustos si aromatIncearca reteta noastra de salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert, cascaval si legume proaspete. Perfecta pentru o masa...
Salata sanatoasa cu piept de pui, ou fiert si legume. Reteta rapida si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii