Mixam albusurile cu praful de sare pana ce devine albe si batoase;
Galbenusurile le mixam cu zaharul pe care-l adaugam treptat, alternand cu apa fiarta;Compozitia trebuie sa aiba un aspect omogen si cremos;Adaugam uleiul putin cate putin,zaharul vanilat sau eventuala esenta, si amestecam cele doua compozitii de albusuri si galbenusuri;
Incorporam faina cernuta (cele doua cani si in plus cele patru linguri)si amestecata cu praful de copt,omogenizam cu o paleta;
Din compozitia obtinuta dam deoparte cam o cana de compozitie si incorporam 2-3 linguri de cacao;
Ungem si tapetam 2 tavi de chec,turnam compozitia alba in cele 2 tavi in mod egal,deasupra punem compozitia de cacao;
Introducem in cuptorul cald 180°C cam 10 minute dupa care micsoram temperatura 160°C timp de 40 minute;
Cand checul este frumos rumenit,il scoatem pe un fund de lemn il lasam la racit in tava,iar dupa racire se taie si se serveste;
Daca doriti se pot adauga nuci sau alune prajite atat in interior cat si deasupra!
Pofta buna!
Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...
Pasca traditionala cu branza dulceIncearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pasIncearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de PasteRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii