Inainte de toate pregatim toate ingredientele, precum si tavile. Secretul reusitei unui chec sta in rapiditatea cu care ne miscam atunci cand il preparam. Separam albusurile de galbenusuri. Inainte de a ne apuca sa batem albusurile spuma tare, punem intr-un ibric 2 cani de zahar cu 12 linguri de apa si dam pe foc potrivit. Lasam sa fiarba siropul pana sunt gata albususurile batute spuma tare, apoi turnam incet peste albusuri batand in continuare.
Cand suntem gata cu spuma oparita, mutam paletele mixer-ului sau telul in vasul in care avem galbenusurile cu praful de sare, cele 12 linguri de ulei, esentele si praful de copt stins in otet sau lamaie, le mimixam bine si turnam usor peste spuma. Amestecam in continuare si punem si faina in ploaie. Turnam 3/4 din compozitie in tavile pregatite, iar in 1/4 ce ne-a ramas adaugam cacao. Punem amestecul de cacao peste compozitia alba si amestecam usor cu caoda unei linguri pentru a marmora checurile. Eu am mai adaugat nuca si rahat (pe care l-am maruntit bine si l-am dat prin faina pentru a nu se lasa). Dam la cuptorul preincalzit, pentru aproximativ 50 minute la 180 grade. Daca trece testul cu scobitoarea, e gata! Este o pufosenie!
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosIncearca aceasta rețeta simpla si rapida de cartofi wedges la cuptor. Crocanți la exterior si moi la interior, acesti...
Cartofi wedges. Reteta simpla si rapida de cartofi la cuptorRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii