Chec marmorat

Separam albusurile de galbenusuri.

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa
Chec marmorat

Ingrediente

  • 5 oua
  • 200 g faina
  • 200 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 100 ml ulei
  • o priza sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1 fiola esenta de migdale
  • 1 plic zahar vanilat

Mod de preparare

Separam albusurile de galbenusuri.

Adaugam in albusuri un praf de sare si incepem sa mixam circa 2 min.

Adaugam, lingura cu lingura, zaharul si mixam pana obtinem o bezea ferma.

Adaugam si zaharul vanilat.

Separat amestecam galbenusurile cu uleiul si esenta de migdale.

Adaugam in bezea si amestecam.

Amestecam faina cu praful de copt si cernem dupa care incorporam in amestecul de mai sus.

Impartim compozitia in doua parti.

Intr-una din parti incorporam cacao.

Intr-o forma (eu am folosit una de silicon), punem in mijlocul acesteia o lingura din compozitia alba, peste care adaugam o lingura din compozitia cu cacao.

Alternam....o lingura din compozitia alba, o lingura din compozitia cu cacao, pana terminam ambele compozitii.

Preincalzim cuptorul.

Coacem la 180 grade C, timp de aproximativ 40 min. Ca sa fim siguri ca checul este bine facut, facem testul scobitorii.

Scoatem forma din cuptor, lasam sa se racoreasca si apoi scoatem checul din tava.

Lasam sa se raceasca si apoi feliem.

Checul este un desert pe care nu cred ca exista gospodina pe care sa nu.l confectioneaza indiferent de zona geografica.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise