Faina cu 120 gr zahar se amesteca separate. Albusurile se bat spuma cu celelalte 120 gr zahar si putina zeama de lamaie. Albusurile si lamaia sa fie scoase cu cateva ore inainte de la rece. Cand albusurile s-au facut bezea se adauga esentele si se mai bate putin . Se cerne amestecaul de faina cu zahar de doua ori si apoi se pune peste albusuri si se incorporeaza usor de jos in sus. Se ia o forma detasabila cu tub la mijloc si nu se unge tava deloc, ca sa creasca. Se pune imediat la cuptorul neaincalzit. Se da drumul la cuptor la temperatura mica si se coace pana devine usor aurie, eu am uitat sa micsorez focul si am ars-o deasupra pentru ca mi-a fost teama sa mai deschid usa cuptorului pana n-a fost gata insa a iesit. Se tine vreo 30-35 minute. Se pregateste dinainte o sticla sau borcan care sa mearga la forma, vezi poza, se face testul cu scobitoarea si cand e gata se scoate forma si se intoarce cu fundul in sus lasand-o sa se sprijine de borcan. Tubul din mijloc trebuie sa se sprijine pe gatul sticlei. Se lasa pana la racirea complete, nu va grabiti. In acest fel ramane extra pufos si cu o consistenta de crema altfel se lasa blatul. Rece se scoate cu ajutorul unui cutit pus intre blat si vas, eu am facut-o in cea de silicon. Este o nebunie si m-au intrebat toti daca am pus branza in ea dar de fapt erau doar albusuri

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii