Chec de Mere si Nuci

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Chec de Mere si Nuci

Ingrediente

  • 270 gr. de unt si 300 gr. de zahãr
  • coaja rasã de la o lãmâie
  • 5 ouã
  • 280 gr. fãinã si 1 linguritã praf de copt
  • 2 mere golden
  • 150 gr. nucã tocatã cu cutitul
  • Decor:
  • nuci si zahãr vanelat

Mod de preparare

1)Bate untul cu zahãrul si coaja de lãmâie.

Adaugã ouãle întregi, unul câte unul, bãtând bine dupã fiecare în parte.

Pune fãina cu praful de copt.

2)La urmã, taie merele cubulete, adaugã la preparatul anterior, la fel si nucile.

Unge o formã de chec cu unt si tapeteazã cu fãinã.

Toarnã amestecul si dã la cuptor cca. 45 min. la 180ºC.

3)Rece se scoate din formã si se decoreazã.

Se pot înlocui merele cu pere, va fi la fel de bun.

Este absolut delicios:)

Poftã bunã!

www.cozinhaderamona.blogspot.com

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala

Pasca traditionala

Pasca traditionala
Drob de miel in foietaj

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Drob de miel in foietaj
Miel umplut

Miel umplut

Este nelipsit de pe masa noastra in ziua de Paste.

Miel umplut
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise