Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa
Chec de iaurt cu sos de ciocolatã

Ingrediente

  • 300 gr. zahãr
  • 1 iaurt natural
  • 5 ouã
  • 100 ml ulei
  • coaja rasã de la o portocalã
  • 280 gr. fãinã
  • 1 linguritã praf de copt
  • Sos:
  • 1 ciocolatã ( 200 gr)
  • 200 ml smântânã pentru friscã

Mod de preparare

Checurile sunt favoritele familiei, pregãtesc de obicei toamna câte douã pe sãptãmânã numai pentru noi in casã.

Acest chec l-am pregãtit ca desert pentru cinã, asa cã am preparat si sosul de ciocolatã cu alune.

Nu are importantã ciocolata, puteti prepara cu ce aveti în casã...albã, neagrã...

Partea bunã este cã sunt tare buni si economici :)

1) Bate zahãrul cu iaurtul, adaugã gãlbenusurile pe rând si toarnã uleiul, coaja de portocalã si fãina cu praful de copt.

Bate spumã albusurile separat si adaugã la aluat.

2) Unge cu ulei si fãinã o tavã pentru chec.

Pune aluatul si dã la cuptorul preîncãlzit la 190ºC pentru circa de 30 min ( ventilat).

Scoate checul copt si lasã la rãcit.

3)Rupe ciocolata în bucãti mici si pune la topit împreunã cu smântâna, amestecând încontinu pânã se topeste bine.

Toarnã peste checul scos pe platoul pentru servit.

Se poate decora cu aschii de ciocolatã sau fructe.

Poftã bunã!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise