Checurile sunt favoritele familiei, pregãtesc de obicei toamna câte douã pe sãptãmânã numai pentru noi in casã.
Acest chec l-am pregãtit ca desert pentru cinã, asa cã am preparat si sosul de ciocolatã cu alune.
Nu are importantã ciocolata, puteti prepara cu ce aveti în casã...albã, neagrã...
Partea bunã este cã sunt tare buni si economici :)
1) Bate zahãrul cu iaurtul, adaugã gãlbenusurile pe rând si toarnã uleiul, coaja de portocalã si fãina cu praful de copt.
Bate spumã albusurile separat si adaugã la aluat.
2) Unge cu ulei si fãinã o tavã pentru chec.
Pune aluatul si dã la cuptorul preîncãlzit la 190ºC pentru circa de 30 min ( ventilat).
Scoate checul copt si lasã la rãcit.
3)Rupe ciocolata în bucãti mici si pune la topit împreunã cu smântâna, amestecând încontinu pânã se topeste bine.
Toarnã peste checul scos pe platoul pentru servit.
Se poate decora cu aschii de ciocolatã sau fructe.
Poftã bunã!
Reteta de gogosi de post. Gogosi de post reteta simpla. Gogosi pufoase de post reteta. Reteta de gogosi pufoase de post....
Gogosi de postPrajitura Figaro - reteta simpla si delicioasa, cu blat fraged, strat de gem acrisor si bezea crocanta cu nuca. O prajitura...
Prajitura Figaro. Reteta usor de preparat, cu blat fraged, gem si bezea cu nucaReteta simpla si gustoasa de fasole batuta cu ceapa calita. Descopera cum sa prepari aceasta mancare traditionala romaneasca,...
Fasole batuta cu ceapa calita. Reteta simpla si gustoasaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii