Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
medie
Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Ingrediente

  • 400 g zmeura
  • 200 g unt moale
  • 200 g zahar
  • 2 plicuri de zahar vanilat (8 g/plic)
  • 4 oua
  • 350 g faina
  • un praf de sare
  • 1 plic de praf de copt (10 g)
  • 12 linguri lapte
  • 100 g ciocolata alba + 2 linguri lapte

Mod de preparare

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se freaca untul moale, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat. Se incorporeaza, pe rand, ouale. Se adauga faina, sarea, praful de copt si laptele si se omogenizeaza. Se incorporeaza 2/3 din zmeura, usor, cu o spatula din silicon, dupa care se toarna compozitia in doua tavi unse cu ulei si tapetate cu hartie de copt. Se presara restul de zmeura pe deasupra checurilor si se introduc tavile la cuptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos si au trecut de testul scobitorii, checurile se scot din cuptor, se lasa sa se racoreasca 10-15 minute, apoi se scot din tava si se lasa sa se raceasca.

Se topeste ciocolata (rupta in bucatele) impreuna cu doua linguri de lapte, se lasa sa se racoreasca, apoi se ung checurile cu ea cu ajutorul unei pensule din silicon.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise