Punem 3 linguri cu faina (din cele 5) peste boabele de struguri si amestecam, astfel incat sa le acoperim cu un strat fin.
Incalzim cuptorul.
Pregatim un bol in care punem ouale si zaharul si mixam pana cand zaharul se topeste, amestecul isi dubleaza volumul si devine albicios (aproximativ 5-7 minute).
Adaugam cele 400 gr. de faina, praful de copt, un varf de lingurita cu sare, esenta de vanilie si untul topit.
Amestecam usor, cu o spatula, pana la omogenizare.
Punem boabele de strugure si amestecam usor.
Pregatim 2 forme pentru chec pe care le ungem cu cubul de unt si le tapetam cu cele 2 linguri cu faina ramase.
Turnam compozitia pentru chec in tavile pregatite si nivelam usor deasupra.
Introducem checurile cu fructe in cuptorul incalzit la 180 de grade pentru 30-40 de minute.
Cand prajiturile cu struguri trec testul scobitorii si sunt rumenite deasupra, scoatem tavile din cuptor si le lasam sa se racoreasca.
Scoatem checurile, partial racite, pe un gratar si le pudram cu zahar.
Portionam si servim.
Reteta video completa o gasiti la: http://youtu.be/1vd4WX-Mo08
POFTA BUNA!
Se pune untul la topit in care se caleste ceapa taiata cubulete si usturoiul intreg.
Supa de ceapaRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii