Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Un desert de week-end special pentru copii.

Timp pregatire
35 minute
Complexitate
medie
Chec cu pudra de roscove, mieji de nuca si para

Ingrediente

  • 5 ouă,
  • un praf de sare,
  • 3+1 linguri zahăr brut din trestie de zahăr,
  • 130 ml ulei,
  • 4 linguri cu vârf de făină,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 1 lingură rasă Karob pudră de roșcove,
  • o mână de mieji de nucă,
  • 1 pară William mai coaptă,
  • Pentru servire:
  • 1 cană cu lapte,
  • 120 ml apă,
  • 1 linguriță orz solubil,
  • 1 linguriță zahăr brut,
  • 1 linguriță zahăr pudră

Mod de preparare

Un desert de week-end special pentru copii. Am înlocuit cacaua cu pudră de roșcove, pentru că nu conține cofeină și poate fi consumată și de copii. În plus, are un gust asemănător cu al pudrei de cacao, este bogată în în vitamine, minerale, fibre alimentare si calciu.

Am înlocuit, de asemenea, zahărul tos cu zahăr brut din trestie de zahăr, care conține vitamine și minerale, pe care zahărul obișnuit le pierde prin procesul de albire și rafinare (de aceea zahărul brut este considerat o opțiune mai sănătoasă în schimbul zahărului alb), în plus are un gust plăcut de caramel.

Singurul zahăr alb folosit la această rețetă a fost o linguriță de zahăr pudră pentru decor, reducând astfel pe cât posibil consumul de zahăr alb.

Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 3 linguri de zahăr brut, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, făina şi praful de copt şi se omogenizează.

O treime din compoziția albă se toarnă într-un castronel, pentru a o amesteca împreună cu pudra de roșcove.

Se transferă într-o tavă pentru chec pregătită cu hârtie de copt, mai întâi compoziția cu roșcove, apoi compoziția albă.

Se presară mieji de nucă mărunțiți grosier.

Se spală o pară, se decojește sau nu, în funcție de preferințe, se feliază, se trece prin făină, pentru a nu lăsa zeamă care să lase aluatul. Se așază peste compoziție și se scufundă ușor cu degetele.

Se presară o lingură de zahăr brut, care îi va da o crustă aurie și gustoasă.

Se dă checul la cuptorul preîncălzit, la foc mediu, până se face auriu, adică aprox 20 de minute, apoi se lasă la răcit.

Sugestie de servire: checul se poate servi alături de o cană cu lapte sau o ceașcă de băutură aromată din orz, care nu conține cofeină, îndulcită cu o linguriță de zahăr brut. Opțional, se poate da checul cu zahăr pudră.

Porții: 10

Timp de pregătire: 15 min

Timp de gătire: 20 min

Poftă Bună!

Dacă vă place rețeta mea, o puteți găsi și pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/07/chec-cu-pudra-de-roscove-mieji-de-nuca.html

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise