Chec cu nuci si rahat. Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat. Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg.
Am gasit aceasta reteta in caietul bunicii si imi pare bine ca m-am hotarat sa o incerc. A iesit un chec pufos si aromat.
Intr-un vas punem 3 galbenusuri si un ou intreg.
Mixam galbenusurile impreuna cu oul intreg cu un praf de sare si uleiul adaugat treptat ca la maioneza. Adaugam laptele si coaja de lamaie (eu nu am avut lamaie in casa si am pus coaja de portocala). Adaugam si faina cernuta proaspat , praful de copt stins cu zeama de lamaie (portocala in cazul meu) si apoi albusurile batute spuma cu zaharul, amestecand usor.
Adaugam si nuca si rahatul taiate marunt. O treime din compozitie o amestecam cu cacao. Turnam compozitia in tavile in care am pus hartie de copt, apoi adaugam si compozitia cu cacao si amestecam usor cu un cutit sau caoada unei linguri. Introducem in cuptorul incins. Coacem aproximativ 50-55 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a verifica daca este copt.
Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.
Drob de miel in foietajRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii