Se bat albusurile spuma tare.
Se bat albusurile spuma tare, cu un praf de sare, zahar si zahar vanilat, se amesteca usor cu o spatula, incorporand galbenusurile frecate separat cu ulei, cate putin, apoi se adauga faina cu praful de copt, pudra de migdale si se amesteca usor.
Se imparte aluatul in doua boluri, intr-unul se incorporeaza pudra de roscove si 2 linguri cu apa calduta sau lapte.
In tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, se pun intercalat, cu o lingura aluat alb si aluat maro.
La sfarsit se bate tava de masa si la cuptor se tine 40 minute.
Dupa ce s-a racit, se scoate, se pune pe un platou, se pudreaza cu zahar si se taie.

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...
Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa
Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...
Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata
Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...
Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii