Trebuie sa va spun ca iubesc retetele lui Mary Berry si de curind am vazut in una emisiunile ei o reteta de loaf cake cu mere si scortisoara. E imposibil sa dai gres incercind ca reproduci retetele ei, asa că iata si versiunea mea de loaf cake cu mere si scortișoara cu topping de gem de caise. :)
E un chec delicios, o combinatie perfecta de dulce acrisor, soft si pufos si se prepara extrem de repede, dar hai sa vedem cum se face, zic. :)
Mai intai de toate pornim cuptorul la 180”C sa aiba timp sa se incălzeasca. Intr-un bol frecam untul cu faina pina are consistenta unui aluat sfaramicios, adaugam praful de copt, zaharul si scortisoara. Separat batem ouale si adaugam merele taiate cubulete. Mixul de oua cu mere il punem peste compozitia de faina si cu ajutorul unei spatule si amestecam pina se incorporeaza toate ingredientele.
Asezam intr-o tava tapetată cu hartie si pe deasupra punem felii de mere si apoi presuram zahar (eu am folosit zahar brun), dam la cuptor pentru 40-45 minute pina checul devine galben - auriu si este ferm la atingere.
Lasăm la racit 10 minute si apoi cu ajutorul unei lingurițe imbracam checul cu gem de caise. Si rezultatul final...tadaaaa...o minune de chec foarte delicios si merge perfect linga un ceai alaturi de cei dragi.
Spor la prajiturit, dragii mei si ginduri bune trimit catre voi! :*
Descopera o reteta simpla de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Un desert moale, aromat, fara lactate, perfect...
Reteta de chec de post cu banane, nuci si apa minerala. Desert simplu, usor si deliciosReteta de mucenici muntenesti. Cum faci acasa reteta de mucenici muntenesti.
Mucenici muntenestiRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii