Chec cu mere

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
medie
Chec cu mere

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 2 tăvi de cozonac:
  • • 4 ouă
  • • 300 g făină
  • • 300 g zahăr
  • • 100 ml ulei
  • • 100 ml apă rece
  • • 1 praf de copt
  • • un praf de sare
  • • 4 mere
  • • coajă de lămâie rasă, zahăr vanilat

Mod de preparare

Acum mulți ani am mâncat un chec cu fructe uscate, fenomenal, pufos și gustos....ce mai tura vura ...o delicatesă și binențeles că am cerut rețeta. Mi-am notat-o în caietul de rețete și de atunci a devenit prăjitura preferată a noastră.

Se poate face un chec simplu, cu cacao, cu fructe uscate sau cu mere, după cum l-am făcut eu de data aceasta. Oricum l-ați face, merită încercat!!

Checul se face foarte simplu. Se separă ouăle, gălbenușurile se freacă cu 150 g de zahăr până se deschid la culoare și își dublează volumul, după care se adaugă treptat 50 ml ulei (ca și cum ați face maioneză), apoi 50 ml de apă rece și praful de sare. Albușurile se bat bine cu restul de 150 g de zahăr, peste care se toarnă restul de ulei și apă rece.

Se amestecă compozițiile, în care se cerne făina și praful de copt. Cu o lingură de lemn sau o spatulă amestecați încet, prin răsturnare (ca să înglobeze cât mai mult aer), până când făina se încorporează complet în ingredientele lichide.

Merele se curăță de coajă, se stopesc cu zeamă de lămâie ca să nu se oxideze și o parte se taie bucățele mici, iar restul se feliază. Bucățile de mere se amestecă împreună cu coaja de lămâie și zahărul vanilat în compoziția de chec.

Acesta se toarnă până la jumătatea a 2 tăvi de cozonac, unse și tapetate cu făină. Pe deasupra se așează feliile de mere și se coc checurile la cuptor aproximativ 40 minute (se încearcă cu scobitoarea).

Se servesc pudrate cu zahar alături de o ceașcă de ceai sau cafea.

Să aveți poftă bună!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pasca traditionala cu branza dulce

Pasca traditionala cu branza dulce

Reteta de pasca traditionala cu branza dulce este cu adevarat o incantare. Cu un gust bogat și cremos, branza dulce imbinata...

Pasca traditionala cu branza dulce
Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas

Incearca cea mai simpla si delicioasa reteta de pesto de leurda, explicata pas cu pas! Preparat in doar cateva minute, acest...

Pesto de leurda – reteta simpla, rapida si delicioasa, explicata pas cu pas
Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste

Incearca reteta traditionala de drob de miel, perfecta pentru masa de Paste! Preparat cu organe fragede, verdeata proaspata...

Drob de miel – reteta traditionala pas cu pas pentru un preparat autentic si delicios de Paste
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise